Boeren Groot Wilnis-Vinkeveen gaan ook demonstreren

Niemand kan het boerenprotest van afgelopen weken ontgaan zijn. Het leverde lange files op en indrukwekkende foto’s. Afgelopen woensdag 16 oktober jl. was het opnieuw zo ver. Duizenden boeren vertrokken woensdag massaal naar Den Haag, met een tussenstop bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), om te protesteren tegen de stikstofmaatregelen.

Precies in deze week was ook een heel ander soort demonstratie gepland; de demonstratie van de aanleg van het Veenweide Infiltratiesysteem. Dat zorgde voor deze dubbelzinnige krantenkop! Het lokale blad “Nieuwe Meerbode” publiceerde de uitnodiging voor de demonstratie op de hoofdpagina en voegde er deze opvallende krantenkop aan toe.

De demonstratie is goed bezocht door zowel agrariërs, politieke bestuurders en betrokken ambtenaren. Na een welkomstwoord van de gebiedscoöperatie en betrokken ambtenaar Frits van der Schans heeft het bedrijf Heerschap Drainage een demonstratie gegeven. De machine die ze gebruiken voor de aanleg van het infiltratie systeem is speciaal gemaakt voor het veenweidegebied.

Als gebiedscoöperatie kijken we terug op een geslaagde demonstratie. We zijn verrast door de media aandacht die het heeft opgeleverd. Zo zijn er interviews gegeven aan verschillende regionale bladen, vakbladen en aan BNR radio. Het interview met BNR kun je terug luisteren via onderstaande link.